“Hâkim ve Savcı Sayısı Artırılacak: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yargı Reformu Mesajları”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni hâkim ve savcılara mesaj: Para pul bulunur hak hukuk bulunmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hâkim ve savcı sayısındaki artışı duyurdu. Erdoğan, Türkiye genelinde 15 bin 412 Cumhuriyet savcısı ve 7 bin 409 hâkim olmak üzere toplam 22 bin 821 hâkim ve savcının görev yaptığını belirtti. Törenle birlikte bu sayının 23 bin 923’e çıktığını ifade etti.

Erdoğan, yargıda ihtisaslaşmaya önem verdiklerini ve hukuk sisteminin yeni mahkemelerle güçlendirildiğini belirtti. Vergi suçları, bilişim, finansal suçlar ve sendikal uyuşmazlıklar gibi birçok alanda ihtisas mahkemelerinin kurulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının en büyük engelinin darbe ürünü olan mevcut Anayasa olduğunu vurguladı. 28’inci yasama döneminde önceliklerinin Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak olduğunu söyledi. Bu idealin gerçekleştirileceğine inandığını belirtti.

Erdoğan, hâkim ve savcıların adaleti makul sürede sağlamaları gerektiğini ifade etti. Hukukun üstünlüğü ilkesine ve masumiyet karinesine bağlı kalınması gerektiğini söyledi. Sosyal medyada yapılan yorumların adaletin ölçüsü olmadığını vurguladı. Adaletin hukuktan ve vicdandan beslendiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’daki darbe girişimlerinde yaşanan sıkıntılara değindi. Yargı ve emniyet birimlerine sızmış olan kişilerin devletin en hassas kurumlarını hedef aldığını belirtti. FETÖ mensuplarının uyduruk dosyalarla yargıyı manipüle etmeye çalıştığını ifade etti. Erdoğan, devam eden süreçte FETÖ’nün ve diğer terör örgütlerinin hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, hâkim ve savcı atamalarının gerçekleştirildiği kura çekimi törenine katıldı. Heyecanla ekran başındaki adaylar, hangi il ve ilçede görev yapacaklarını takip etti.