Hala Haber Alınamayan Öğrenci: Rojin Kabaiş

Van'da üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları sürüyor

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Rojin Kabaiş’tan Hala Haber Alınamıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, yeni okulunda kalmak için Diyarbakır’dan Van’a geldi. Ancak 27 Eylül’de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline gitmek üzere yurttan ayrıldı ve o günden beri herhangi bir haber alınamıyor.

Kabaiş, yolda annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşme yaparak bir büfeye uğradıktan sonra Van Gölü’ne gitti ve burada bir süre bankta oturarak gölü izledi. Ancak o sırada kameradan çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

28 Eylül’de sahilde dolaşan öğrencilerin Kabaiş’e ait cep telefonu, su şişesi ve kek bulunması üzerine Van Gölü sahilinde arama çalışmaları başlatıldı. 3 gündür hala kendisinden haber alınamayan Kabaiş’in ailesi, Diyarbakır’dan Van’a gelerek yapılan arama çalışmalarını takip etmektedir.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de sahile gelerek arama çalışmalarında yer alan sahil güvenlik, emniyet ekipleri, atlı polisler ve itfaiye ekiplerinden bilgi aldı.