Hanna, Yalanları Anladı: Boşanma Davası ve Hapis Cezası

Falçatalı dehşette ceza değişmedi

Türkiye’ye döndüğünde, Hanna, eşinden duyduğu her şeyin doğru olmadığını fark etti ve 2.5 yıl sonra evi terk ederek boşanma davası açtı.

İyi Hal İndirimi Almıştı

Öztürkmen, internet üzerinden izini sürdüğü Hanna’yı, 15 Ocak 2021 tarihinde İstanbul Florya’daki bir AVM’de buldu. Hanna’nın yüzünü falçata ile paramparça eden Öztürkmen, polis tarafından etkisiz hale getirildi ve hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkemede, Öztürkmen savunmasında “Hanna paramı alıp habersizce memleketine gitti. AVM’de başka bir erkekle görünce kıskandım. Eğer öldürmek isteseydim direkt boğaz bölgesine vururdum” dedi. İyi hal indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, davayı eksik rapor nedeniyle bozdu. Bakırköy 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sil baştan görülmeye başlayan davanın aralık ayındaki duruşmasında sanık tahliye edildi.

Bakırköy 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada Öztürkmen, “Takdiri mahkemeye bırakıyorum” dedi. Mahkeme, sanığı eşini öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararında, sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğine ve tasarlayarak işlediğine ilişkin delil elde edilemediğini de belirtti.