Hapis Cezası 5 Yıl Olarak Onandı

2’nci Kadir Şeker davasında Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin tutuklandı: Tam da hayatımın güzel noktasındaydım

Kasten Öldürmeye Teşebbüs Davasında Verilen Hapis Cezası 5 Yıl Olarak Onandı

Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi’nde 5 Şubat 2022’de eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi’yi bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi olayında, o esnada yakınlardan geçen Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin’ın müdahale ettiği biliniyor. Abdulkadir Ahmadi’nin bir arbedede Hüseyin Şahin’i bıçakladığı ve Tolga Daşkıran’ın da kendisini bıçaklayarak yaraladığı belirlendi. Yürütülen soruşturma sonucunda tutuklanan Tolga Daşkıran, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra, Kasten Öldürmeye Teşebbüs suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Cumhuriyet Savcısı, Daşkıran’ın meşru savunma hükümleri çerçevesinde hareket ettiğini belirterek, beraatini talep etti. Ancak mahkeme heyeti, yapılan itiraza rağmen verilen 5 yıllık hapis cezasını onadı. Abdulkadir Ahmadi ise eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçundan iyi hal indirimiyle 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, Daşkıran’ın arkadaşı Hüseyin Şahin’e 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Ahmedi’nin karısını ve kızını bıçaklayarak olaya karışan Abdul Kadir Ahmadi, mahkemede “Üzüldüm, tam da hayatımın güzel noktasındaydım” ifadelerini kullandı. Tolga Daşkıran ise adliyeye gelerek gazetecilere yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımla birlikte insanlık görevimizi yaptık, gerisi Türk adaletine kalmıştır. Üzüldüm, hayatıma devam ederim” dedi.

Muhammed Serkan İleli isimli avukat ise yaptığı açıklamada, “Tolga 2 sene önce bir olaya karıştı. Aslında olayda bu bir müdahale, kendi arkadaşları ve iki kişinin canını kurtarmak için bir müdahalede bulundu. 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Bunu da istinaf mahkemesi onadı. Ohadiyet neticesinde Tolga’yı üzülerek teslim etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.