Hava Durumu Değişiyor!

Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi: Sıcak hava dalgası geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, birçok bölgede hava durumunda değişiklikler yaşanacağı tahmin ediliyor. Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun bazı bölgeleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek, Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Hava sıcaklığının genel olarak mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, öğle saatlerinden sonra İç Ege’nin doğusu ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği ve olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün Cuma öğle saatlerinden itibaren İç Ege’nin doğusu ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli su baskını riski var. Yarın daha da kuvvetli. Sıcaklıklar hafta sonu değişmiyor 4-8 derece ortalamanın üzerinde devam edecek” dedi.

Prof. Dr. Şen ayrıca, “Haftaya Çarşamba’dan itibaren Batı bölgelerimize sıcak hava dalgası geliyor. Marmara, İstanbul dahil, Ege, Akdeniz, Güneydoğu bölgelerinde aşırı sıcaklık sağlık açısından risk oluşturacak gibi” şeklinde konuştu.

Ankara Valiliği, il genelinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek, muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

Eskişehir için yapılan değerlendirmelerde, öğleden sonra Eskişehir’in güney ve doğu kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ve bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.