Hava Durumu: Yağışlı Hava ve Karlı Bölgelerde Dikkatli Olun!

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: İstanbul dahil 14 kente sarı, 3 kente turuncu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler, ülkemizin kuzey iç ve batı kesimlerinin yoğun bir şekilde bulutlu olacağını gösteriyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde ise bulutların parçalı ve az olduğu bir hava tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Gümüşhane ve Ankara ile Sivas’ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Özellikle Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde yoğun yağışlar görülecek ve Antalya’nın doğu ilçelerinde de çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde ise iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis oluşacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde önemli ölçüde düşeceği öngörülürken, diğer bölgelerde ise büyük bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Ancak, Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde beklenen yoğun yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Meteoroloji, bugün 14 kentte sarı, 3 kentte ise turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında ise güney yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye’nin batı ve kuzey bölgelerinde bugün yoğun yağışlar bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur olacak, ancak Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Uludağ, Ankara ve Sivas’ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeyden, Güney Ege’de ise güneyden kuvvetli şekilde esecek” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca, sıcaklıkların düşeceğini ve yağışların akşam saatlerinde kuvvetleneceğini belirtti. Özellikle Antalya’nın doğusunda şiddetli yağışlara dikkat çekerek, yağışların pazar günü batı bölgelerinde etkisini kaybedeceğini, ancak Karadeniz iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceğini ve pazartesi sabah ülkeyi terk edeceğini söyledi.