Hava Durumu: Yağmur ve Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji paylaştı: 17 ilde alarm! Orhan Şen 'risk yüksek' diyerek uyardı: Dere kenarlarını terk edin köprülere çıkmayın




Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre – Hava Durumu Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Hava Durumu Tahminleri

Ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Marmara’nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz (Giresun dışında), Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli’de yerel kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin’in kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli olabileceği belirtiliyor.

Rüzgarın Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) eseceği öngörülüyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı olabileceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından turuncu alarm verilen iller; Bartın, Zonguldak ve Kastamonu olurken, sarı kodlu uyarı verilen iller ise; Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Sinop, Van, Ardahan, Iğdır, Karabük ve Düzce olarak açıklandı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in uyarıları şöyle:

“Sabah saatlerinden itibaren yarın öğlene kadar Zonguldak, Bartın – İnebolu arasında aşırı yağış var. Bu sürede 200kg yağış yağabilir. Bu bölgedeki dereler taşar. Dere kenarlarından ve yataklarından uzaklaşın, yükseklere çıkın. Fırtına da var. İstanbul bugün sabah yerel yağmur görülebilir. Sonbahar havasında 20 C. İzmir 24, Antalya 28, Ankara akşam yağmurlu 17 C. Hafta sonu bugüne göre sıcaklıklar 7-8 derece artacak. Haftanın ikinci yarısı yağış görünmüyor.”

Prof. Dr. Orhan Şen’in uyarısında şu ifadeler yer alıyor:

“Batı Karadeniz bölgesi Bartın, Zonguldak, Amasra, Kastamonu-Bozkurt-İnebolu’da yaşayan vatandaşlar aşırı yağış ve fırtınayı afete dönüştürmeden atlatmak için tedbirinizi sabahtan alın. Dere kenarlarını terk edin, köprülere çıkmayın, denizden uzaklaşın. Risk yüksek.”