Hava Pilotları Şehit Oldu: Uçak Kazası Kayseri’de

Kayseri'deki uçak kazasında 2 pilot şehit olmuştu! Korkunç kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı

Kayseri’de Eğitim Uçağı Düştü: 2 Hava Pilotu Şehit Oldu

Kayseri’de bulunan 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan dün eğitim için havalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi eğitim uçağı, Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü. Kazada Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Hava Pilot Albay Gökhan Özen şehit oldu. Bölgeye polis, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı. Motor sesinin kesilmesinin ardından uçağın hızla yere dik şekilde düştüğü ve ardından alev topunun yükseldiği görüntülerde yer aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, şehitler için Kayseri’de tören düzenlendi ve İzmir’e uğurlandı.

Albaylar Yıldız ve Özen’in hayatını kaybettiği eğitim uçağının enkazının kaldırılmasının ardından bölgedeki hasar da görüntülendi. Tarla ve çevresindeki zararlar, enkaz alanında detaylıca incelendi.

Şehit Hava Pilot Albay Uğur Yıldız için İzmir’de Beşikçioğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene birçok devlet yetkilisi ve vatandaş katıldı. Şehidin kızı Azra Yıldız’ın babasına ait künyeyi boynuna taktığı ve cenaze töreninde duygulu anların yaşandığı belirtildi. Cenaze töreni sonrasında şehit Albay Yıldız, Kadifekale Hava Şehitliği’nde defnedildi.

Diğer şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in naaşı ise Eskişehir’e getirildi. Özen için Eskişehir 1’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda tören düzenlendikten sonra Vişnelik Hava Şehitliği’nde defnedileceği belirtildi. Şehit Özen’in cenaze törenine askeri erkan ve ailesi katıldı.