Hayvanseverler Kocaeli Barınağında Katliamı Ortaya Çıkardı

Gebze’de hayvan katliamı

Hayvanseverler Barınağa Yapılan Katliamı Ortaya Çıkardı

Bir grup hayvansever, Kocaeli’de bulunan bir barınağa yapılan katliamı ortaya çıkardı. İçerisinde yavru kedi ve köpeklerin de bulunduğu ölü hayvanlar arasında bazı poşetlerde iğnelerin bulunması dikkat çekti. Olayın yaşandığı sırada kayıtlarda yer alan bir kişinin, “Daha yeni öldürülmüş, ilaçlar içinde” şeklinde konuştuğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, poşetlerin içerisindeki ilaç şişelerinin anestezi ilaçları olduğunu belirterek, “İlk belirlemelere göre görüntülerdeki ilaç şişelerinin anestezi ilaçları olduğu anlaşılıyor. 3-4 yıl önce de benzer bir durum yaşanmıştı. Transfer işlemi öncesi böyle bir şey yapıldığını düşünüyoruz. Verilen bu anestezi ilaçlarıyla ölümle sonuçlanma normal değil. Teknik inceleme devam ediyor” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir de bölgeye giderek olaya tepki gösterdi. Savcı gelene kadar hayvanseverlerle birlikte oturma eylemi yapan Özdemir, “Bu vahşetin sorumluları kadar, görüp de ses çıkartmayanlar, duyup da konuşmayanlar da suçlu” dedi.

Hayvanseverler, savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Gebze Belediyesi yetkilileri olay hakkında bilgilendirilmediklerini belirtti. Kocaeli Valiliği ise olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.