Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Yatırımcıların İlgisini Çekiyor ve BAE ile Tahvil Anlaşmasına Yaklaşılıyor

Marakeş’in yıldızları Şimşek ve Erkan

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ash’in mesajını teşekkür ederek yeniden paylaştı. Şimşek, paylaşımında şunları söyledi: “Teşekkürler. Türkiye’nin güçlü bir hikayesi olduğunu düşünürsek, yatırımcıların ilgisinin şaşırtıcı olmaması normal. Verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek için kararlıyız; fiyat istikrarına ulaşmak, mali sağlığı yeniden tesis etmek, yapısal reformları uygulamak da dahil.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Marakeş’teki Atlantic Council söyleşisinde soruları cevapladı. Sıkı para politikası konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkmak istediklerini belirtti. Bloomberg’in haberine göre, Şimşek para politikasında düzeltme süreci yaşandığını ifade ederek, “Türkiye, beklenen enflasyona göre reel faiz sunmaktadır. Bu durum, Türk Lirası’nı cazip hale getiriyor. Uyguladığımız para politikası politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı. Ekonomi yönetimi olarak bu yolda ilerleyeceğimize eminim.” dedi.

Bakan Şimşek, Marakeş’te yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 8.5 milyar dolarlık Türk tahvili satın alma taahhüdüne yaklaşıldığını ifade etti. Şimşek, “Ön protokol görüşmeleri yapıyoruz ve bu kaynağa erişim konusunda BAE’li mevkidaşlarımızla müzakerelerin son aşamasına yaklaşıyoruz. Bu yıl sonunda anlaşmayı gerçekleştirmenin gerçekçi olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.