“Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan KDV Oranlarına Zam Kararı!”

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranları arttırıldı. Daha önce yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20’ye çıkarıldı.

Yapılan düzenlemeyle ilgili açıklama ise şu şekilde yapıldı: “Bu işletmeler prensip olarak hizmet işletmesi mahiyetinde olduklarından buralarda imal edilen veya dışarıdan temin edilen gıda maddelerinin buralarda veya dışarıda tüketilmek üzere müşterilere satışında %10 (alkollü içeceklerde %20) oranında KDV hesaplanır.”

Ayrıca, bu değişikliğin telefon veya internet üzerinden verilen siparişlerde de geçerli olduğu belirtildi. Örneğin, pastanenin hazırladığı doğum günü pastası ve yanında satılan gıdalar için de artık %10 oranında KDV hesaplanacak.

Güncellenen KDV oranlarıyla ilgili uygulama, yayım tarihini takip eden ayın başında yürürlüğe girecek. Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütülecek olan bu Tebliğ ile ilgili detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı.