HDP’de Yeni Dönem: Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak Eş Genel Başkan Seçildi

Buldan ve Sancar çekildi: HDP, YSP’ye taşındı

HDP’nin dün gerçekleştirilen olağanüstü kongresi sonucunda, HDP’nin Komisyon Sözcüsü Sultan Özcan ve Yeşil Sol Parti eski MYK Üyesi Cahit Kırkazak Eş Genel Başkanlık görevine seçildi. Eski Eş Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar ise görevlerinden ayrılarak politik mücadeleyi artık Yeşil Sol Parti bünyesinde devam ettireceklerini belirttiler. 12 yıl önce kurulan HDP, bu şekilde aktif siyasete ara vermiş oldu. Yeni HDP yönetimi, kapatma davası sürecinde çıkacak sonuca göre hareket edecek.

HDP Eş Başkanı Sultan Özcan, “HDP, Yeşil Sol Parti ile birlikte yeni yolculuğuna devam edecek” diyerek yeni döneme ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Mithat Sancar ise “Yenilenmek, daha güçlü bir mücadele hattı oluşturmak zorundayız. Eksikliklerimiz, hatalarımız, yetersizliklerimiz oldu, bunları göz ardı etmemeliyiz. Bu kongre, muhasebe sürecinin bir durağıdır. Bundan sonra birikimlerimizi, gücümüzü Yeşil Sol Parti’ye aktaracağız, ancak HDP, ruhu ve kurumu olarak buradadır” şeklinde konuştu.

Meclis’te grubu olan Yeşil Sol Parti ise eylül sonu itibarıyla olağanüstü kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini belirleyecek. Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın başkanlık için aday olmayacakları öğrenildi. Mithat Sancar, dün “Artık hepimiz bu mücadelede aynı sorumluluk bilinciyle birer nefer olarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Partinin kongrede adını değiştirmesi de bekleniyor. “Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Halkların Eşitlik Partisi, Demokratik Halklar Partisi” gibi seçenekler yeni kimlik için öne çıkmaktadır.