“Her Kızımız Bir Yıldız: Eğitime Destek Veren Projede Öğrencilere Büyük Fırsatlar”

Yıldız kızlar... 25 bursiyer İstanbul’da buluştu

2004 yılında başlayan ve 17 ilde 200 kızın desteklenmesiyle gerçekleştirilen ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi, her yıl bin kız öğrenciye burs imkanı sunmaktadır. Bu projede yer alan kız öğrenciler, ÇYDD tarafından seçilmekte ve maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı kızlar programa yönlendirilmektedir. Şimdiye kadar 7 binden fazla öğrencinin faydalandığı bu programda, öğrenciler birkaç sene boyunca burs almaya devam edebilmektedir. Ayrıca, bursiyerlere mezuniyet sonrası istihdam konusunda destek sağlanmakta ve kişisel, mesleki gelişimleri için eğitim imkanları sunulmaktadır.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 25 kız öğrenci, ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ programı kapsamında İstanbul’a davet edilerek ağırlandı. Bu öğrenciler, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezip Mercedes-Benz Türk fabrikasını ziyaret etti. Ayrıca boğaz kıyısında bir kahvaltı da gerçekleştirdiler. Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Kadınların güçlenmesi için eğitimin önemine inanıyoruz ve bu nedenle programımızda burs verme ve eğitim gibi unsurlar bulunuyor. Kadınların hem sosyal hem de ekonomik eşitliklerine önem veriyoruz. Eğitim, eşitlik, kültür, sanat ve spor konularında kadınlara destek olmak için buradayız. Geleceğimiz ‘Yıldız Kızlar’ımızın ellerinde” şeklinde konuştu. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ise “Kurucumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın izinden yürümeye devam ediyoruz” dedi.

‘Bir Yıldızımız Bir Hayal’ programı kapsamında ağırlanan kız öğrenciler, projenin topluma kazandırma ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama konularında önemli adımlar attığını belirttiler. Vasfiye Yağmur Polat, “Kız çocuklarının topluma kazandırılması ve eğitimde fırsat eşitliği üzerine büyük bir program” şeklinde ifade etti. Buse Naz Atıcı ise hedefinin savcılık olduğunu ve kızların her şeyi başarabileceğine inandığını belirtti. Rabia Semiz, “Programa ilk katıldığımda sadece burs verildiğini düşünüyordum. Daha sonra derinliğini, programın hayallerime ulaşma konusunda sağladığı fırsatları öğrendim. Benim hayalim tıp okuyup doktor olmak” diye konuştu. Berçim Bor ise Van’dan geldiğini ve daha önce fazla seyahat etme fırsatı bulamadığını ifade etti. Sınav hazırlıkları sürecinde bu gezinin kendisine iyi geldiğini belirtti. Ceren Satılar ise liseye yeni başlamış olmasına rağmen hedeflerini belirlediğini ve Boğaziçi Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okumak için YKS’de ilk 300’e girmeyi düşündüğünü söyledi. Bu gezi onları mutlu etmişti.