Hezal Belge: MİT Operasyonuyla Yakalandı

MİT'ten nokta operasyon! Canlı bomba saldırısı planlıyordu: PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Terör Örgütü PKK/YPJ Üyesi Hezal Belge MİT Operasyonu ile Etkisiz Hale Getirildi

PKK/YPJ üyesi Hezal Belge, “Terörden Arananlar Listesi”nde gri kategoride bulunuyordu ve uzun süredir terör örgütü PKK/YPJ içerisinde faaliyet göstermekteydi. Suriye’de PKK’nın kadın askeri kanadı YPJ’ye bağlı olan Belge, Suriye halkını terör örgütüne katılım sağlamak için örgütleyerek faaliyetlerini sürdürüyordu.

Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı canlı bomba eylemi nedeniyle MİT’in hedef listesine giren Hezal Belge, örgüt üst yönetimine kabul ettirdiği planlarını Türkiye’ye geçerek hayata geçirmeye çalıştı. Ancak, Türk güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucunda eylem planı tespit edilerek önlenmiş ve terörist birçok kez planlarını gerçekleştiremedi.

MİT’in uzun süren takibi sonucunda Hezal Belge’nin Amude’de bulunduğu belirlendi ve operasyon için harekete geçildi. Yapılan nokta operasyonu ile Belge etkisiz hale getirildi. Jinda Gundikramo kod adıyla da bilinen Hezal Belge, 2004 yılında örgütün kırsal kadrolarına katılarak faaliyetlerine başlamış, 2015’te Suriye’ye geçerek çeşitli sözde sorumlu pozisyonlarında görev yapmıştı.

Son olarak 2024 yılında PKK/YPG içerisinde Amude’de sözde sorumlu olarak faaliyet gösteren Hezal Belge, MİT’in operasyonu ile örgütünün faaliyetlerine son verildi.