İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda Atık Suyu ve Yağmur Suyu Projelerine Katıldı

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'İstanbul ittifakı' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli’de gerçekleşen temel atma töreninde, Anadolu Yakası’nda yer alan 6 ilçeyi kapsayan ‘Atık Suyu ve Yağmur Suyu Dere Islahı Çalışmaları’na katıldı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İmamoğlu, 2019’da gerçekleşen sağlıklı ittifakın temelinde, bir İstanbul ittifakının bulunduğunu belirtti. “İstanbul ittifakıyla, toplumsal bir örgütlenme gerçekleşti ve yaklaşık %55 oy oranıyla belediye başkanı seçildim. Hala siyasi ittifakların müzakere edilebileceğine ve İstanbul ittifakının yeniden oluşturulabileceğine inanıyorum. Bu görüşmelere Akşener dahil olabilir” dedi.

Erzurum mitinginde yaşanan olaylarla ilgili yasal süreç takibini soran basın mensuplarına cevap veren İmamoğlu, “Yargı adına üzüntü duyuyoruz. Arkadaşım Mustafa’nın bacağına atılan taşı ben gördüm. İddianameyi üzüntüyle karşılıyorum. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Büyük bir ihmali gördük ve çirkin bir sonuçla karşı karşıya kalabilirdik. Bu küçük çocukların kandırıldığı ve aldatıldığı gerçeğini ortaya çıkarmak için gereken adımların atılmasını bekliyoruz. Tüm hukuki süreçleri ve suç duyurularını destekleyerek takip edeceğim. Bu iddianameyle iş burada bitmeyecek” diye konuştu.

İlçe başkanları toplantısına katılma talebinin reddedilmesiyle ilgili soruya yanıt veren Ekrem İmamoğlu, “Parti içi diyalogları ve tartışmaları doğru bulmuyorum. Yanlış anlaşılmalar veya sorunlar olduğunda, bu tür süreçleri muhataplarıyla bire bir görüşüyorum. Genel başkan dahil diğer yetkililerle iletişim kurmak için bu yöntemi tercih ediyorum” şeklinde konuştu.