İbrahim Altunboğa, çalışanını yanlışlıkla öldürdü

Kocaeli'nde öldüren şaka! 'Kardeşim gibiydi' dedi ailesi şikayetçi olmadı

İbrahim Altunboğa, çalışanını şaka yaparken öldürdü

20 Kasım 2023 tarihinde Kartepe ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bulunan bir pastanenin önünde trajik bir olay meydana geldi. İddiaya göre, pastane sahibi olan İbrahim Altunboğa’ya dayısı A.G. tarafından bir tabanca verildi ve bu tabancayı saklaması istendi. Ancak şaka olarak başlayan olay sonrasında çalışan Hasan Şen’in yaşamını yitirmesiyle sonuçlandı. Altunboğa, iş yerinde çalışan Hasan Şen’i bir şaka esnasında vurarak ölümüne neden oldu.

Olay sonrasında yapılan incelemelerde, Altunboğa’nın tabancayı sakladığı ve olayın ardından delilleri saklamaya çalıştığı belirlendi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Altunboğa tutuklanırken, A.G. ise daha sonra yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak ise İbrahim Altunboğa’nın ‘Kasten öldürme’ suçundan, dayısı A.G.’nin ise ‘Suç delillerini yok etme veya gizleme’ suçundan yargılanması talep edildi. Mahkeme, suçlamaları kabul eden Altunboğa’nın tutuklanmasına karar verirken, A.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın ardından yaşanan hukuki süreçte, tanıkların da ifadesiyle Altunboğa’nın ve A.G.’nin mahkemeye sevkiyle başlayan duruşma sürecinde Altunboğa, çalışanı Şen’in kendisi için sadece bir kardeş gibi olduğunu belirterek, “Aramızda husumet yoktu, kardeşim gibiydi” şeklinde konuştu.

Duruşma sırasında yapılan incelemelerde, tabancanın sahibi olan A.G.’nin silahı boş olduğunu iddia etmesine rağmen gerçekte boş olmadığı ve Şen’in ölümüne neden olan mermilerin silahta bulunduğu tespit edildi. Savcının verdiği mütalaada, Altunboğa hakkında ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, A.G. hakkında ise ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Duruşma, dosyadaki eksiklikler nedeniyle ertelendi.