“İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 8 İlde Gerçekleşen Kahramanlar Operasyonunda Önemli Başarılar Elde Edildi”

PKK’ya ‘Kahramanlar’ darbesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün yapılan bir operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından duyurarak önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya, operasyonun Şırnak, Hakkâri, Van, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzurum ve Kars illerinde gerçekleştirildiğini belirtti. 18 bin 500 jandarma personeliyle birlikte hayata geçirilen “Kahramanlar” operasyonunun Cudi Dağı kırsalı, Silopi kırsalı, Kazan Vadisi, Yüksekova kırsalı, Başkale kırsalı, Bilice kırsalı, Tatvan kırsalı, Alaçık kırsalı, Şenkaya kırsalı ve Kağızman kırsalında gerçekleştiğini ifade etti.

Bu önemli operasyonda, J-SİHA ve Atak helikopterlerinin yanı sıra çeşitli silah ve mühimmatlar ele geçirildi. Toplamda 1 uçaksavar, 8 adet AK-47 piyade tüfeği, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 28 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 2 adet 3 kilo TNT, 3 adet M1 piyade tüfeği, 4 makineli tüfek, 3 el bombası, 3 el yapımı patlayıcı, 9 bin 838 mühimmat, 5 telsiz ile birlikte çok sayıda gıda, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca, terör örgütü tarafından kış aylarında kullanılmak üzere hazırlanan 21 sığınak ve mağaranın tespit edildiği ve imha edildiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyona katılan jandarma ekibini tebrik ederek, “Teröristlerin inlerini tek tek başlarına yıkıyoruz ve bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kahraman jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Rabbim onların ayaklarına taş değdirmesin. 365 gün, 4 mevsim, 12 ay boyunca gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kesintisiz bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.