İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Esenler AK Parti İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti ve Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Bakan Soylu: Sakin ve mutedil bir seçim geçti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Milletvekilleri ile birlikte konuşma yaptı. Konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarını değerlendiren Bakan Soylu, Türkiye’nin yüz yılına yakışır bir seçimi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bakan Soylu, seçimlerin önceki seçimlere göre daha az olaylı geçtiğini belirterek, Esenler teşkilatının birinciliği aldığını ve 2. bölgede de büyük bir gayret ortaya koyduklarını ifade etti. Yapacakları bütün çalışmalarla birlikte herkese bir demokrasi ve hukuk teşekkülü yapacaklarını vurgulayan Bakan Soylu, pandemi koşullarına rağmen çok büyük bir milli irade teşekkürü yapacaklarını ve vatandaşları sandığa davet edeceklerini söyledi.

Seçimlerde, toplamda 321 seçim olayı yaşandığını belirten Bakan Soylu, Türkiye’nin istikrarının Cumhur İttifakı ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde sağlandığını dile getirdi. Önümüzdeki beş yılda Türk demokrasisinin yükseleceği, ekonominin, hukuk sisteminin, savunma sanayisinin gelişeceği bir döneme girileceğini ifade eden Bakan Soylu, önümüzdeki yüz yılın istikrarının kapısının ilk basamağı olacaklarını sözlerine ekledi.