İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul’da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Birliği Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Bakan Soylu:Türkiye'de hükümetlerin ortalama ömrü 461 gündü

Süleyman Soylu, Bakırköy’de İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Birliği (İSTESKOP) üyeleriyle bir araya geldi. İSTESKOP Bölge Birliği Başkanı Mustafa Silahyürekli, ziyaretleri sırasında Soylu’ya teşekkür etti ve sözlerini “Biz, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri olarak aslında paranın başında biziz. Bakanımız biraz önce görüştü. Evet halloldu. Kredi kefalet kooperatifleri gerek başkanlar, gerek yönetim kurulları silah taşıma ruhsatı alacak. Allah hayırlı uğurlu etsin. Kötü şeylerde kullandırmasın” diyerek tamamladı.

İzmir’de gerçekleştirilen “Kökünü Kurutma Operasyonu”na dair bilgi veren Soylu, 310 kişinin gözaltına alındığını ve operasyonun sorumluluğunu alarak yaptıklarını söyledi. Siyasal istikrarın önemine de vurgu yapan Soylu, Türkiye’nin geçmişte büyük mağduriyetler yaşadığını, hükümetlerin ortalama ömrünün 461 gün olduğunu ve koalisyonların Türkiye’nin ekonomik ve güvenlik istikrarını zedelediğini belirtti.

Soylu, “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin istikrarsızlıktan çıkması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kurdu. Batıyı Türkiye’den söktü attı” dedi. Cumhur İttifakı’nın mitingine de değinen Soylu, “Sadece Cumhur İttifakı’nın mitingi değildi. Bu ülkede yitirdiklerimizi, bu ülkede yitiklerimizi bu ülkeyle buluşturan bir anlayışın, bir liderin ve bir Türkiye’nin mitingi vardı” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun konvoyunda dikkat çeken detay ise Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne verilen Togg araçları oldu.