İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sancaktepe’de Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Süleyman Soylu: Şimdi ne oldu o Meral Akşener'e Tayyip Erdoğan'a afili afili laflar söylüyordu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sancaktepe’de gerçekleşen toplantıda Trabzonlular Sosyal ve Dayanışma Derneği üyeleri ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Sancaktepe Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar, MHP İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, BBP İlçe Başkanı Abdulkadir Darel ve Sancaktepe Trabzonlular Derneği Başkanı Atilla Çebi’nin de katıldığı toplantı, Soylu’nun seçim otobüsüyle gerçekleşti. Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada, “Siz kimsiniz ki araba yapacaksınız?” diyenlere, “siz kimsiniz ki kendi tankınızı yapacaksınız?” diyenlere, “siz kimsiniz ki dünyanın 5 büyük barajından Yusufeli Barajı’nı yapacaksınız?” diyenlere ve “siz kimsiniz ki Mersin Nükleer Santralini yapacaksınız?” diyenlere cevap vererek, Türkiye’nin büyük bir millet olduğunu ve Allah’a teslim olduğunu belirtti. Soylu ayrıca, “Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta reis seçimi kazanacak bu millet kazandıracak. Biz Amerika’nın kirli pis ellerini coğrafyamızdan Allah’ın izniyle çekip çıkaracağız bir daha girmemek üzere” şeklinde konuştu.

Soylu, Türkiye’nin enerjiden dolayı büyük oranda yurt dışına para verdiğini belirterek, Türkiye’nin kendi enerjisini kendisinin karşılamasına izin verilmediğini ifade etti. Sakarya Gaz Sahası’nda olduğu gibi kendi enerjimizi kendimiz çıkarmamıza rağmen yurt dışındaki enerjiye para vermek zorunda bırakıldığımızı vurgulayan Soylu, Gabar’da çıkarılan petrol gibi Türkiye’nin kendi kaynaklarını kullanmasını engelleyenlerin Türkiye’ye karşı olduğunu söyledi. Soylu, Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği projelerden örnek vererek Türkiye’nin eğitim, sağlık, güvenlik, ulaşım ve bilişim altyapısını diğer ülkelerden daha iyi hale getirdiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadele kapsamında yapılan bir operasyona da değindi. 2 bin 280 polis ve jandarmanın 310 kişiyi uyuşturucu satıcılığı ve ticareti nedeniyle gözaltına aldığını söyleyen Soylu, bu kişilerin adalete teslim edileceğini belirtti. Soylu ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanması için terörist başların mücadele verdiğini ve bunun Türkiye’nin birliğini bozmaya yönelik olduğuna dikkat çekti. Soylu, “Şimdi ne oldu o Meral Akşener’e. Tayyip Erdoğan’a afili afili laflar söylüyordu” ifadeleriyle politikacıların siyasi duruşlarının cesaret ve devlete sadakat gerektirdiğine işaret etti.