“İçişleri Bakanı Yerlikaya: “KALKAN-11 Operasyonunda 123 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı!”

Bakan Yerlikaya: 123 göçmen kaçakçısı yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen Kalkan-11 operasyonlarına ilişkin sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İzmir, Hatay, Kilis, Gaziantep, Ağrı, Kars ve Van illerinde gerçekleştirilen “KALKAN-11″ Operasyonunda 123 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. Bu operasyonlar kapsamında; 50 kişi tutuklandı, 22 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi ve 25 kişinin adli işlemleri devam ediyor.”

Bakan Yerlikaya, insan kaçakçılığına karşı alınan bu önemli adımları vurgulayarak, ülkemizin düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirilmemesi için asla fırsat verilmeyeceğini belirtti. Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonlar, İzmir, Hatay, Kilis, Gaziantep, Ağrı, Kars ve Van İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildi.

Bu operasyonlar sonucunda suçta kullanıldığı tespit edilen 19 araca el konuldu. İçişleri Bakanı, operasyonlarda görev yapan kahraman jandarma personelini tebrik ederek, hiçbir zorluk karşısında yılmadan görevlerini yerine getirdikleri için minnettarlık duyduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Soylu, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede azim ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceklerini vurguladı. Bu kapsamda, İzmir, Hatay, Kilis, Gaziantep, Ağrı, Kars ve Van illerinde gerçekleştirilen Kalkan-11 Operasyonunda 123 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. Bu kişilerden 50’si tutuklandı, 22’si hakkında adli kontrol kararı verildi ve işlemleri devam eden 25 kişi bulunmaktadır. 🇹🇷