İçişleri Bakanı Yerlikaya: Sınır Bölgelerinde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 82 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu: Göçmen kaçakçılığı operasyonu! 82 organizatör yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. Son 3 gün içinde Türkiye genelinde jandarma ve polisimiz tarafından sınır bölgelerinde gerçekleştirilen 62 operasyonda, İHA, helikopter ve cayrokopter destekli olarak toplam 82 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Tutuklananların sayısı 63, adli kontrol kararı verilenlerin sayısı ise 7 oldu. Bu operasyonlar kapsamında bin 222 düzensiz göçmen de yakalandı. Kahraman jandarma ve polisimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sınır bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz. Son 3 gün içinde jandarma ve polisimiz tarafından sınır bölgelerinde yapılan 62 operasyonda, İHA, helikopter ve cayrokopter destekli olarak toplam 82 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 63 kişi tutuklandı ve 7 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Bu operasyonlar sonucunda bin 222 düzensiz göçmen de yakalandı. Jandarma ve polisimize teşekkür ediyorum. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” şeklindeki açıklamalarını yaptığı aktarıldı.