İDATA Başvuru Merkezleri, İtalya ve Almanya Seyahati İçin Vize İşlemlerinizde Yardımcı Oluyor

İdata çalışma saatleri 2024 - İdata kaçta kapanıyor/açılıyor?

İtalya ve Almanya’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlar, pasaport ve vize işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmek için İDATA başvuru merkezlerine başvurabilecekler. Kuruluş, vatandaşların tercihi olan bir merkez olup, başvurular konusunda sürekli çalışmaktadır.

İDATA başvuru merkezleri sabah saat 08.00’de açılmakta ve akşam saat 18.00’da kapanmaktadır. Bazı şubelerde çalışma saatleri farklılık gösterebilmektedir. Kurumun çalışma saatleriyle ilgili sıkça sorulan sorulara cevap vermek oldukça faydalı olacaktır.

Öğle saatleri olan 12.30 ile 13.30 arasında öğle molası nedeniyle merkezler kapalıdır.

İDATA başvuru merkezleri, Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır. Ancak resmi tatiller dışında hafta içi her gün vize başvuruları ve pasaport teslimi gibi işlemler yapılabilmektedir.

İDATA Çağrı Merkezi hafta içi 08:00-12:30 / 13:30-16:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

İDATA büroları, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı gibi dini tatillerle 29 Ekim, 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos gibi resmi tatil günlerinde kapalıdır. Bu şekilde planlama yaparak, İDATA merkezlerine giderek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Diğer günlerde işlemler kolayca yapılabilmektedir.

İDATA; Trabzon, Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir ve İstanbul şehirlerinde başvuru merkezleri bulundurmaktadır. Başvuru merkezlerine gitmek veya 0850 460 84 93 numaralı çağrı merkezinden randevu alarak işlemleri yapmak mümkündür. Genel olarak, yoğunluk nedeniyle randevu alarak gidilmesi tavsiye edilmektedir.