İddianame: İşçi Eğitimleri Yetersiz İddiaları Reddetti

29 kişi hayatını kaybetmişti... Masquerade yangını öngörülebilirdi

İddianamede İşverenler İddiaları Reddetti, İşçilere Eğitim Verildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, işyeri sahipleri Şehzade Şekergümüş, Fatma Dörtgül ve Mehmet Menduh Ceylan’ın geçici işçilere eğitim vermedikleri yönünde iddialar yer alıyor. Ancak şüpheliler, iddiaları reddederek işçilere gerekli eğitimlerin verildiğini belirttiler.

İddianame kapsamında, iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na aykırı davrandığı öne sürülen şüpheliler arasında işveren vekili İsmet Şen, Çağatay Altunel, Kahraman Erdem ve Dursun Çelik de bulunuyor. İddianamede ayrıca, işyerinde acil durum aydınlatmaları ile yönlendirme levhalarının eksik olduğu, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı, işletme risk analizi ve acil eylem planının yetersiz olduğu belirtildi.

Şüphelilerin özen yükümlülüğüne aykırı davrandığı iddia edilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi: “Yangının öngörülebilir olduğu belirtilen iddianamede, şüphelilerin özen yükümlülüğüne aykırı davrandığı, bu sebeple istenmeyen neticenin gerçekleştiği ifade edildi.”

İddianamede yer alan diğer detaylara göre, Beşiktaş Belediyesi başkan yardımcıları, ruhsat denetim müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye müdür yardımcısı ve itfaiye zabıta amirinin de aralarında bulunduğu diğer şüphelilerin soruşturması ayrı bir dosya üzerinden yürütülüyor. İddianame İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıklar ilerleyen günlerde mahkeme karşısına çıkacak.