İddianameye göre çetenin şifreleri çözüldü: Kaplan’a müebbet hapis talebi!

‘Büyük abi’ye savcı acımadı

İddianamenin taleplerine göre, Kaplan ve diğer 5 örgüt yöneticisi için 2 defa müebbet hapis ve 169 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi. Hala devam eden soruşturma kapsamında, çeteyle işbirliği yaptığı iddia edilen bazı kamu görevlileri de rüşvet almakla suçlanmaktadır.

İddianamede, müşteki Erkan Doğan’ın şikayeti üzerine çete lideri Kaplan tarafından işkence edilerek dişlerinin çekildiği belirtiliyor. İddianamede, bu çetenin daha önce de soruşturmalara konu olduğu, ancak şikayetlere etkili bir şekilde soruşturma yapılmadan takipsizlik kararının verildiği ifade edildi. Verilen takipsizlik kararının delilleri göz ardı ettiği eleştirileri yer almaktadır. Bu hukuka aykırı kararlar, yapılan itirazlar sonucunda kaldırılmıştır.

İddianamede, Kaplan’ın suç örgütü yöneticileri ve üyeleri arasında “büyük abi” takma adını kullandığı belirtilmiştir. “Mevzu” kelimesi, suç örgütünün gerçekleştirmeyi planladığı suçları ifade ettiği, “bebe” teriminin ise suç örgütü üyeleri için kullanıldığı, “araba” kelimesinin ise silah anlamına geldiği ve “dolu olma” kelimesinin suç örgütü üyelerinin silahlı olup olmadığını belirtmek için kullanıldığı ifade edilmektedir.