IDEF Savunma Sanayii Fuarı, Türkiye’nin Savunma Sektöründe Bir Dünya Markası Olmaya Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan IDEF mesajı: Tarihimizin en yüksek ihracatı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IDEF Savunma Sanayii Fuarı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, IDEF’in dünya çapında savunma sanayisinde bir marka olduğunu belirterek, fuarın her yıl milyonlarca dolarlık anlaşmalara ev sahipliği yaptığını ve savunma ürünlerini sergilediğini vurguladı. Bu yılki fuarın başarı grafiğinin daha da yükselteceğine inandığını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayisinde gerçekleştirdiği üretim süreçlerine adım adım devam ettiğini ve titizlikle 850 farklı proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu çabalara bağlı olarak Türkiye’nin savunma sanayisine damgasını vurmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin savunma sanayi ihracatında önemli bir başarı elde ettiğini de dile getirdi. Bu yılın ilk altı ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor bir ihracat seviyesine ulaşıldığını söyleyen Erdoğan, geçen yıl 4 milyar 400 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşıldığını hatırlattı. 2023 yılında ise 6 milyar dolarlık ihracat hedefleri olduğunu belirtti ve bu hedefi gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Körfez ülkeleri ziyaretinde yapılan savunma sanayi ürünleriyle ilgili anlaşmalara da değinen Erdoğan, bunların tarihin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmeleri olduğunu söyledi ve IDEF’2023 fuarında bu anlaşmalara yenilerinin ekleneceği beklentisini dile getirdi.

Fuarda sergilenen savunma ürünlerine de dikkat çeken Erdoğan, STM’nin taktik mini İHA sınıfında yer alan Kargu, TOGAN, BOYGA, ALPAGU ve ALPAGUT gibi ürünlerin yanı sıra Roketsan’ın 7 yeni ürününün de fuarda yer aldığına işaret etti. Savunma devleri tarafından geliştirilen bu ürünlerin fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın Türkiye’nin savunma sanayisindeki en önemli buluşması olduğunu vurgulayan Erdoğan, fuarda yaklaşık 1500 savunma firmasının yer aldığını belirtti. Türk savunma sanayisinin hava, kara, deniz ve otonom sistemlerinin sergilendiği fuarda, yabancı firmaların da son teknoloji ürünlerini sergilediğini ifade etti.

16. kez düzenlenen IDEF’23’ün Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) sorumluluğunda gerçekleştiğini belirten Erdoğan, açılışa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve birçok yerli ve yabancı yetkilinin katıldığını söyledi.