İğneada’da Sel Felaketi: Bungalov Evlerde Hayatını Kaybedenler İçin Adalet Aranıyor

Kırklareli'nde selde 6 kişi hayatını kaybetmişti! Ölüm bungalovlarının sahibi yakalandı

İğneada’daki Longoz Ormanları’nda yaşanan aşırı yağışlar sonucunda, Sisli Vadi’deki turistik bungalov evlerde sel meydana geldi. Bu üzücü olayda, doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz, emekli öğretmen Raile Şimşek ve eşi Ahmet Baki Şimşek hayatını kaybetti.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Malkara kara yolunda gerçekleştirdikleri kontrollerde otomobildeki Bülent B.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Bülent B., Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Sisli Vadi” adıyla bilinen ve sel sırasında etkilenen 18 bungalov evin ruhsata aykırı bir şekilde inşa edildiğini açıkladı. Tunç ayrıca, “Durumla ilgili olarak Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Ruhsata aykırı olarak inşa edilen bungalov evleri işletme sahibinin taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olması suçlamasıyla başlatılan ceza soruşturmasında da gözaltı kararı alınmıştır” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu da işletmenin daha önce özel idare tarafından mühürlendiğini ve yıkım kararı bulunduğunu belirtti. Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, firmanın gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 2 yöneticisi tutuklandı.

Bungalov evlerin faaliyet gösterdiği tesislerin vergi levhasında “Karma Çiftlik” olarak faaliyet alanı belirtilmişti. Sosyal medya hesaplarında “Doğada uyanmak, doğaya uyanmak”, “Oksijeni bol, stresi az” şeklinde tanıtımlar yapılan bu tesiste bitkisel veya hayvansal üretim üzerine uzmanlaşmamış bir üretim gerçekleştirilmekteydi.

Şirket, sel felaketinde hayatını kaybeden 6 kişinin konakladığı bungalov evlerin tanıtımını sosyal medya üzerinden gerçekleştirmişti. Bu tanıtımlarda “SisliVadi İğneada’da doğanın ortasında, doğayla iç içe olup oksijeni bol, stresi az bir deneyim yaşamak istemez misiniz? SisliVadi İğneada’da konfor ve doğanın bir arada olduğu benzersiz bir tatil sizi bekliyor. Kendi çadırınız ya da karavanınızla konaklamanızın yanı sıra, çiftlik evlerimizde de konaklayabilir, açık büfe kahvaltıda veya restoranımızda keyifle yemek yiyebilirsiniz” gibi ifadelere yer verilmişti.