İğneada’da Şiddetli Yağışların Sebep Olduğu Sel Felaketi: 5 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Kurtarıldı

Kırklareli'nde sel felaketinde hayatını kaybeden doktor Selman Bağışlar ve eşine son veda

İğneada’da Şiddetli Yağışlar Nedeniyle Sel ve Su Taşkınları Meydana Geldi

Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, birkaç gün önce sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun yağışlar sonucu sel ve su taşkınları yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu tarafından son 500 yılın en yoğun yağışı olarak nitelendirilen olayda, metrekareye 196 kilogram yağış düştü. Dereler taştı, su taşkınları meydana geldi. Sisli Vadi’de bulunan bungalovlar da selden etkilendi. Ağaçlar devrildi, bungalovların bir kısmı su altında kaldı ve zarar gördü. Yaşanan sel felaketinde maalesef 5 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi ise kurtarıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sahil Güvenlik, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kurtarma birimlerinin yoğun çalışmaları sonucunda kayıp olan 12 kişiden 6’sı bulunarak kurtarıldı. Ne yazık ki, Dr. Selman Bağışlar, eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz ve Raile Şimşek’nin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Olay anında ailelerine telefonla selin geldiği bilgisini veren ve bölgeden uzaklaşmaya çalışan çift, sel suları tarafından kapıldı. Dr. Selman Bağışlar’ın görev yaptığı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine çiftin aileleri, hastane yetkilileri ve mesai arkadaşları katıldı. Cenazeler, düzenlenen helallik alınmasının ardından Zeytinburnu’ndaki Taş Camii’nde kılınacak cenaze namazı için götürüldü. Dr. Selman Bağışlar’ın cenazesi memleketi Antalya’ya, eşi Mihriban Bağışlar’ın ise Silivrikapı’ya götürülecek.

Kayıp olan Ahmet Baki Şimşek hala aranıyor. Ekipler, selin sürüklediği ağaç ve tomrukların altlarında ve çevresinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Sel nedeniyle çiftçiler de büyük zararlar yaşadı. Sel felaketinden etkilenen Hüseyin Çomak, “Selden ciddi bir şekilde etkilendik. Arılarımız, tavuklarımız ve küçük köpeğimiz maalesef hayatını kaybetti. Tel örgülerimiz yıkıldı. Bölge kılavuzu olduğumuz için ve daha önce de sel yaşadığımız için evlerimiz zarar görmedi. Uyarıları dikkate aldık. Meteoroloji ve İğneada Belediyesi uyarı yaptı, jandarma anonslar yaptı. Ancak sulak alan olduğu için buraya yapı izni zaten verilmiyor. Sel sırasında burada değildim. Su baskınının şiddetine dayanabilmesi için evleri 1,5 metre yukarıda inşa ettik. Sel sırasında 160 kovan arım kayboldu” şeklinde konuştu.