Ihlara Vadisi’nde Yeni Açılan Cam Terası

Bakan Ersoy'dan Ihlara Vadisi mesajı: Yukarıdan izlenebilecek

Aksaray Belediyesi tarafından Ihlara Vadisi üzerine inşa edilen Ihlara Cam Terası, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açıldı. Cam teras, yılda yaklaşık 1 milyon turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi’ni yukarıdan gözlemleme imkanı sunacak.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Ihlara Cam Teras projesi, dünyanın en büyük kanyon vadilerinden biri olan ve doğanın büyüleyici güzelliklerini gözler önüne seren Ihlara Vadisi’ni yukarıdan gözlemleme fırsatı verecek. Her yıl yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Ihlara Vadisi ören yeri, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, Bakanlığımızın gerçekleştirdiği çevre düzenleme projesiyle 14 kilometrelik muhteşem trekking fırsatı sunmaktadır” şeklinde konuştu.

Bakan Ersoy, cam terasın özelliklerini şu şekilde açıkladı: “Vadiden 150 metre yükseklikte inşa edilen ve 12 metre açık alana sahip olan 150 metrekarelik cam teras, ziyaretçilere Ihlara Vadisi manzarasını geniş bir perspektifte en güzel noktadan seyretme imkanı sunacak. Aynı anda 200 kişilik dolaşım alanına sahip cam teras projesi, kafeterya bölümünün yanı sıra yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, otopark, mescit ve lavabolardan oluşmaktadır. Proje için özel bir çevre ve peyzaj çalışması da yapılmıştır.”

Açılışın ardından Bakan Ersoy, bu pazar seçimlerin yenileneceği Güzelyurt ilçesine geçti. Partililerle bir araya gelen Ersoy, huzurlu bir seçim ortamı olmasını diledi.