İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Operasyonları Sonucunda 4 Kişi Tutuklandı

Mersin'de terör örgütlerine 3 ayrı operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün, üç farklı soruşturma kapsamında faaliyete geçti. Ekipler, uluslararası terör örgütü DEAŞ’ın finansmanını sağlamak amacıyla yabancı uyruklular arasından para topladığı iddia edilen S.K.’yi, FETÖ’ye bağlantı görevlisi olduğu ve örgüt üyeleriyle para transferleri gerçekleştirdiği öne sürülen A.F.K.’yi, terör örgütü PKK adına Avrupa ülkelerinde faaliyet gösterdiği ve örgüt üyeliği suçundan hakkında işlem yapılan kişilere finansal destek sağladığı iddia edilen R.E. ve L.O.’yu tespit etti.

Şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkardıktan sonra TEM ekipleri operasyon için harekete geçti. Operasyonda, özel harekat polisleri ve havadan dron desteğiyle birlikte 110 polis görev aldı. Ekipler, şüphelilerin evlerine baskın düzenleyerek arama gerçekleştirdi. Evlere koçbaşlarıyla girildi ve 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. A.F.K. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı, ancak S.K, L.O. ve R.E. tutuklandı.