İmamoğlu açıkladı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Borçlarıyla İlgili Gelişme

İmamoğlu’ndan SGK yanıtı: ‘Tıkır tıkır ödüyoruz’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Borçlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin bağlı olduğu 5 iştirak şirketinin 1.5 milyar liralık borcu hakkında açıklamalar yaptı. İmamoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre bu borçlar 2021 yılından itibaren yapılandırılarak ödenmeye başlanmıştır. İmamoğlu, şu ifadelerle konuya ilişkin açıklamalarda bulundu:

“Bu borç 2021’den başlayarak yapılandırılmıştır, tıkır tıkır ödüyoruz. Bu ülkede borcu olmayan hane, borcu olmayan işletme mi vardır? Ödüyorsan, ödemekte anlaşmışsan bu borç değildir artık. 7 iştirak şirketimizin de 2.3 milyar lira borcu bulunmaktadır. Kuşkusuz bunlar da ödenecektir. Hamdolsun, alnımız ak. Borcumuz varmış. Bizim namusuyla, emeğiyle, kendi kaynağını her tür zorluğa rağmen yaratarak borcunu ödeyen iştiraklerimiz, belediyelerimiz var. Göreve geldiğimiz 2019’da bize devredilen SGK ve vergi borçlarının toplamı 101 milyon 869 bin dolardı. Bugünün parasıyla yaklaşık 3.5 milyar lira yani. Geçmişten devraldığımız borç bu. Bu borçların sulh yoluyla ödenmesi için oluşan paketi ilgili makamlara sunacağız.”

İmamoğlu’nun ayrıca, kendisini etiketleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk bayrağına hakaret içerikli tweet atan İsrail Dışişleri Bakanı Katz’a ise sert tepki gösterdi. İmamoğlu, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

“Bizim farklı düşüncelerimize rağmen, seçilmiş insanlara dönük manevralarla bir fayda elde edeceğini zanneden akıl zavallıdır.”