İmamoğlu, Değişim Talebini Yeniden Vurguladı: “Mühim Olan Değişimi Gerçekleştirmek”

İmamoğlu: 9 yılda 3 seçim kaybettik, değişim talep ediyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası yaptığı değişim çağrılarının ardından ilk defa gazetecilerin önünde açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Değişim konusundaki düşüncelerimi kendisiyle paylaştım. İşte ‘Siyasi yasak, İBB Başkanlığı ya da yerel yönetim ne olacak?’ Hepsi cevap verilmesi gereken sorular. Ama kervan yolda düzülür ve bu süreçler çok kolay bir şekilde çözülür, karara bağlanır. Mühim olan değişimi gerçekleştirmek” dedi.

İmamoğlu, CHP’nin 9 yılda üst üste üç kez seçim kaybettiğini hatırlatarak, “Ne yazık ki cumhurbaşkanlığı seçimini de kaybettik. Bu seçimlerden aynı hataları yaparak yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasi partisidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyasi partidir. Dolayısıyla en üst seviyede bu sürecin irdelenmesi şart. Genel Merkez’den, en ücra köşedeki örgütüne kadar bu muhasebenin şart olduğunun altını çizmek gerekir” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada vurguladığı değişim anlayışı konusunda hala güçlü bir talebi olduğunu da belirtti. “Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum. İnsanlar. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Özellikle ülkemizde çok genç bir nüfusa sahibiz. Bunların ne istediğini, nasıl bir gelecek arzusunda olduklarını da görmeden siyaset olmaz” diye konuştu.