İmamoğlu Metro Törenine Katıldı: Yatırımlar ve İletişim Önemli

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ile görüşme açıklaması: Farklı şekillerde basına yansımasını hayretle izliyorum

İmamoğlu, Metro İstanbul Tren Sürücüleri Eğitim Programı Ödül Törenine Katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul’un tren sürücüleri eğitim programını başarıyla bitiren 200 bröveye ödüllerinin teslim edildiği törene katıldı. Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin ardından İBB Başkanı İmamoğlu, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Almanya’da gerçekleştirdiği bakanlar düzeyindeki buluşmaların ‘2028 adaylığına hazırlık yapılıyor’ şeklinde yorumlanmasını değerlendirdi. İmamoğlu, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in İstanbul ziyaretinde gerçekleşen görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirtirken, yatırımlar ve ilişkiler konusunda önemli adımlar atıldığını vurguladı. İmamoğlu, İstanbul’un yatırım odağı bir kent olduğunu Alman iş dünyası kurumlarına ilettiklerini dile getirdi.

İmamoğlu, HIZRAY üretimine talip firmanın tren test sürüş alanını ziyaret ettiklerini ve hızlı trenin önemine değindi. Ayrıca Adalar’daki ulaşım sorununa da değinen İmamoğlu, Adalar halkıyla samimi bir iletişim içinde olduklarını ve yeni araçlarla hizmetlerini sürdürdüklerini aktardı.

Halkın ekmeğe yapılan zam konusunda ise İmamoğlu, ekonomik koşulların zorluğuna dikkat çekerek, uzun süredir zam yapmamaya çalıştıklarını ancak artan maliyetler nedeniyle zorunda kaldıklarını belirtti.

İmamoğlu’nun önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapmayı planladığı Ankara ziyaretiyle ilgili basındaki çıkan haberlere tepki gösteren İmamoğlu, medyanın konuyu farklı şekillerde yansıttığını dile getirerek, dostane bir buluşma arzusunun abartıldığını ifade etti.