İnegöl’de Motosiklet Hırsızı Yakalandı

800 bin liralık motosikleti test sürüşü bahanesiyle çaldı

Hırsızlık Zanlısı Motosiklet Hırsızı İnegöl’de Yakalandı

11 Nisan tarihinde Karacabey ilçesi Eskisarıbey Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, Seçim Gezegen (56) isimli vatandaş, 800 bin TL değerindeki motosikletini internet üzerinden satışa çıkardı. Kendisini doktor olarak tanıtan Uğur Chenkova, motosikleti satın almak istediğini belirterek Gezegen ile temasa geçti. Ancak, ilçeye gelen şüpheli, test sürüşü bahanesiyle bindiği motosikleti alarak kaçtı.

Karacabey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şikayet üzerine harekete geçerek şüphelinin İnegöl ilçesinde olduğunu tespit etti. İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ile iş birliği yapan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), eşkal bilgilerine uyan şüphelinin ilçede görüldüğü haberini alınca harekete geçti ve motosikletle seyir halindeyken yakaladı. Şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelinin geçmişte 7 ayrı suç kaydı bulunduğu ve çaldığı motosikletlerle farklı şehirlere giderek hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Chenkova’nın İstanbul’dan çaldığı motosikletle Kütahya’ya gittiği, oradan çaldığı bir motosikletle Bursa’nın Osmangazi ilçesine geçerek bir başka motosikleti çaldığı belirlendi. Her seferinde çaldığı motosikletleri bir sonraki şehirde terk eden Chenkova, son olarak Karacabey ilçesinde Gezegen’in motosikletini çaldığı belirlendi.

Şüpheli, jandarma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Motosiklet ise yurt dışında olan Seçim Gezegen’in kardeşi Sezgin Gezegen’e (55) teslim edildi.