İngiliz Çiftin Türkiye’deki Hayvan Sevgisi

Didim’deki sokak köpekleri İngiliz çifte emanet: 200 köpeğe yurtdışında yeni hayat

İngiliz Çift, Türkiye’de Hayvanlara Yeni Bir Hayat Sunuyor

İngiliz eğitmen asistanı Lynn Dulladge (66) ve sistem ve network mühendisi eşi Roy Allan Dulladge (72), 2007 yılında emekli oldular ve 1999’dan beri tatil için ziyaret ettikleri Türkiye’ye yerleşme kararı aldılar. Çift, İngiltere’deki evlerini satıp sadece 2 valiz ve 4 yaşındaki köpekleri Rolly ile birlikte Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük Mahallesi’ne taşındılar.

Çocuklarının onayını alarak yola çıkan Dulladge çifti, “Bütün mirasımızı orada harcayacağımızı biliyorsunuz değil mi?” şeklinde soru sormuştu. Çocukları ise, “Bunca yıl çok çalıştınız. Paranızı rahatlıkla harcayabilirsiniz” diyerek çiftin kararını destekledi.

Yaşamlarını Türkiye’de devam ettiren Dulladge çifti, yıllar boyunca rahat bir emeklilik hayatı yaşamak için aldıkları evde şimdi 7 köpek, çok sayıda kedi ve bir tavşanla birlikte yaşıyorlar. İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da bulunan hayvanları yuvalarına kavuşturmak için Didim Hayvanları Arkadaşları adlı bir dernek kuran çift, barınağın kapasitesini artırarak 200’den fazla hasta köpeği tedavi ettirdi ve yeni yuvalar bulmalarına yardımcı oldu.

Lynn Dulladge, hayatlarında hep bir evcil hayvan olduğunu belirterek, “İngiltere’de çalıştığımız için onlara zaman ayıramadık. Ama şimdi sokak hayvanlarının yaşaması, korunması ve bakımı için çaba sarf ediyoruz. Bir ev alarak Türkiye’yi gezmeyi planlamıştık ama köpeklerimiz yüzünden uzağa gidemedik. Şu an maaşımız olmasa da bütün gelirimizi hayvanlara harcıyoruz. Mutlu olduğumuz bir yerdeyiz ve geri dönmeyi düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

Çiftin bir başka hayali ise, barınakta yaşamaları mümkün olmayan yaşlı ve sakat hayvanlar için ömürlerinin son günlerini geçirebilecekleri bir yaşam alanı oluşturmak.