İngiliz Taraftarlarla Dolup Taşan Nevizade’de UEFA Şampiyonlar Ligi Heyecanı

Şampiyonluğu taraftarlarla izledik! Taksim’de Manchester City gecesi

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, İngiliz ve İtalyan futbol devlerinin karşı karşıya geldiği müthiş bir maçtı. Stada gitmek yerine, İngiliz taraftarlar ve turistlerle birlikte Beyoğlu Nevizade’deki mekanlarda, ekrandan izlemeye karar verenleri gördük. Maçın olduğu cumartesi akşamı, bölge hınca hınç doluydu ve Manchester City taraftarları adeta her yeri kaplamışlardı. Inter taraftarlarıysa neredeyse yok gibiydiler ve genellikle Sultanahmet tarafında olduklarını konuşuyordu insanlar.

Müsabakanın favorisi Manchester City olarak gösterildiği için, İngiliz futbol taraftarlarının coşkusu final maçına günler öncesinden başladı. İşletme sahipleri son üç gündür İngiliz taraftarlardan oluşan müşterilere hizmet verdi ve beklenenin aksine taşkınlık vakaları az olduğundan dolayı memnun olduklarını belirttiler. Maçtan önceki gece Nevizade boyunca yığılan kırık içki şişeleri ise çoktan temizlenmişti.

Maçı ekrandan izleyecek taraftarlar güzel havayı ve haftasonunu fırsat bilerek mekanları doldurdu ve geleneksel olarak biralarını erkenden yudumlamaya başladılar. İngiliz Konsolosluğu’na yakın köklü Irish Pub’dan başlayarak Balık Pazarı ve Nevizade’nin sonuna kadar tüm mekanlarda final coşkusu vardı ve hepsi ‘full’ çekiyordu. Maç daha başlamadan restoranlardan çevreye adeta bir heyecan ve coşku bombardımanı yayılıyordu. Yer bulamayan müşteriler 90 dakika boyunca ayakta maçı izledi.

Canlı müzik programları maç nedeniyle ara verilmişti ve maç göstermeyen birkaç mekan ise adeta sinek avlıyordu. Yerli garsonların ‘City’ forması giydiği gecede, mekan sahipleri memnundu. Ancak fırsatçılar da işbaşındaydı. Bazı mekanlarda biranın fiyatı 100’den 300 TL’ye kadar çıktı. Kimi işletmeciler, maç tarifesinin farklı olduğunu, mekanı saatlerce bu aktivite için kapattıklarını söyleyerek fiyatları savundu. Bazı taksicilerin taraftarları maça götürmek için 150 Euro istediği öne sürüldü. Ayaküstü satılan formalar ‘pazarlıksız’ 300, atkılar ise 150 TL’ydi.

İngiltere’den gelen taraftarlar, kutlama coşkusuyla merkezi bölgeleri doldurdu. Maçın ardından İstiklal Caddesi boyunca Manchester City formalı kişiler göze çarpıyordu ve hepsi özgürce eğleniyorlardı. Taksim Meydanı’ndaki ıslak hamburgercilerde çalışan garsonlar City formasıyla müşteri topluyor, turistlere laf atıyorlardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, İstanbul’da büyük bir hava trafiği rekoruna imza attı. Havalimanında 1749 iniş ve kalkış gerçekleşerek Türk sivil havacılık tarihinde rekor kırıldı. İstanbul Havalimanı, 214 özel jeti de ağırladı ve toplam 250 bin 977 kişinin seyahat ettiği öğrenildi. İstanbul’un kozmopolit yapısı ve coşkusu ile, uluslararası etkinliklere en iyi adres olma konumunda olduğu gözler önüne serildi. Bu keyifli atmosfer ile birlikte, maçın sonunda tüm taraftarlar, İstanbul’u keşfetmenin tadını çıkardılar ve çevresindeki herkesi coşturarak kutlama yaptılar.