İnşaat Şirketi Sahibi, Sevgilisini Darp Etti! Ailesinin Suç Ortağı Olduğu İddia Ediliyor

Esra Asena'yı döverek öldürmüştü! Cani sevgili için istenen ceza belli oldu... 'Aile üyeleri de suça ortak' iddiası

İnşaat firması sahibi Mustafa Bangiz, 29 Haziran tarihinde gerçekleşen olayla ilgili olarak Toroslar ilçesindeki evine gelir gelmez sevgilisi Esra Asena Temir ile birlikte gezmeye çıktı. Ancak araç içinde bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı ve Bangiz, sevgilisini dövmeye başladı. Esra Asena Temir, başına ve vücudunun çeşitli bölgelerine aldığı darbeler sonucu ağır şekilde yaralandı ve hemen Toros Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ne yazık ki, beyin kanaması geçiren Temir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Mustafa Bangiz, olaydan hemen sonra kaçmaya çalıştı, ancak polis tarafından yakalandı ve gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Bangiz, tutuklandı. Esra Asena Temir’in cesedi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Akbelen Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mustafa Bangiz ile ilgili yapılan soruşturma tamamlandı ve ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla iddianame hazırlanarak Bangiz’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. İddianamede, Temir’in aldığı ağır darbeler sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca Bangiz’in, Temir’i hastaneye götürmek yerine yol kenarına bırakıp ailesini aradığı ve ailesi tarafından hastaneye götürüldüğü ifade edildi.

Esra Asena Temir’in ailesinin avukatı Serdan Söylemez, iddianameye katılmadıklarını ifade etti. Cinayetin planlı ve önceden tasarlanmış bir şekilde gerçekleştirildiğini savunan Söylemez, “Bu sadece basit bir kadın cinayeti değil. Planlı ve önceden düşünülerek işlenen bir cinayettir. İddianamede aile bireyleri şüpheli olarak geçmiyor ve biz bunu kabul etmiyoruz. Aile bireylerinin suça yardım ettiğine inanıyoruz. Çünkü bu tür bir cinayeti bir kişi tek başına işleyip kaçabilme şansına sahip değildir. Bu konunun üzerinde durmaya ve davanın sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.