İnşaat Şirketi Sahibinden Kanlı Kavga!

'Omuz atma' cinayetinde mahkeme kararını verdi: Tutuklu sanık kalmadı

İnşaat Şirketi Sahibi 3 Kardeşi Yaraladı, Bir Kişiyi Öldürdü

Urla ilçesi Altıntaş Mahallesi Ahmet Besim Uysal Caddesi’nde gerçekleşen olay, emlakçılık yapan ve inşaat şirketi bulunan Sercan Bavkır’ın market alışverişi sırasında müteahhit Semih Kenan Köse ile yaşadığı kavgayla başladı. Tartışma büyüyerek yumruklu kavgaya dönüşürken Köse, eline geçirdiği içki şişesini kırarak savurdu. Sercan Bavkır ise yanındaki çakıyla Köse’yi ve yanındaki kişiyi yaraladı.

Olayın ardından Urla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Köse, hayatını kaybederken yaralanan kişi ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Bavkır kardeşleri Serkan ve Taylan ile birlikte polis ekiplerine teslim oldu ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Olay, marketin güvenlik kameralarına da yansırken İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 3 kardeş hakkında ‘İştirak halinde kasten öldürme’ suçlamasıyla müebbet hapis talebiyle dava açıldı. İlk duruşmada tutuklu sanıklar hakim karşısına çıkarken, tanıklar da duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanıklardan Sercan Bavkır, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “Çok üzgünüm. Aileme başsağlığı diliyorum. Karşı taraf sözlü tacizde bulundu, ben ise bıçak çekmek istemedim. Durumu kontrol altına almak amaçlıydı. Kadını uzaklaştırmaya çalıştım fakat saldırılar devam etti.” Kardeşlerinin ise suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.

İkinci duruşmada tutuklu sanık Sercan Bavkır’ın tutuksuz yargılanan Serkan ve Taylan Bavkır ile avukatları duruşmaya katıldı. Bavkır, “Olayın kasıtlı olmadığını düşünüyorum. Benim hiçbir karakolluk işim olmamıştır. Elimdeki çakıyı sadece kendimi korumak için kullandım” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Sercan Bavkır’ın yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak tahliyesine karar verdi. Böylelikle davada hiçbir tutuklu sanık kalmamış oldu ve duruşma ertelendi.