İpsala Sınır Kapısı’nda Sıcak Hava Nedeniyle Tırda Hayatını Kaybeden 4 Göçmen Olayı

Edirne’de tır dorsesinde havasız kalan 4 göçmen öldü

Edirne’den Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nda bulunan UMAT İpsala İbrahim Girgin Tır Parkı’nda sıcak havanın etkisiyle hava alamayan ve tırda bekleyen 4 göçmen hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre, İzmir’den yükünü alan tır sürücüsü M. B., Selanik’e gitmek üzere İpsala Sınır Kapısı’nda parkta beklemeye başladı.

Tır parkında bekleyen sürücü M. B., dorseden gelen sesleri duyduğunda yükünü kontrol etmek istedi. Dorsenin kapısının açık olduğunu fark eden tır sürücüsü M. B., içeriye girdi ve şaşkınlıkla 4 düzensiz göçmenin hareketsiz ve bayılmış halde olduğunu gördü. Durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildiren tır sürücüsü, olay yerine polis, sağlık ve jandarma ekiplerinin gelmesini sağladı.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonucunda, 4 göçmenden 2’sinin hayatını kaybettiği belirlendi. Diğer 2 baygın göçmen ise Keşan ve İpsala devlet hastanelerine sevk edildi. Ne yazık ki, hastanedeki müdahalelere rağmen diğer 2 göçmenin de hayatını kaybettiği bilgisi alındı. Hayatını kaybeden 4 göçmenin otopsi işlemleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Gözaltına alınan tır sürücüsü, ifadesinde göçmenlerin Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde mola verdikleri sırada tıra gizlice bindiklerini belirtti. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.