İskenderpaşa Mahallesinde Vahşet: Yavru Kediler Ayağıyla Ezilerek Öldürüldü!

Yavru kedileri ezerek öldürdü, röportaj sırasında olay yerine geldi

Ortahisar ilçesinin İskenderpaşa Mahallesi’nde, geçtiğimiz gün saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, sokakta çöp konteynerinin yanına getirilen 2 yavru kedinin bir kişi tarafından ayağıyla ezilerek öldürüldüğü bildirildi. Görüntülerin olayı kayda alan bir çocuğun cep telefonuyla çekildiği belirtildi. Olayın ardından bölgeye belediye ekipleri çağrıldı ve ölü kediler incelenmek üzere alındı. Sosyal medyada paylaşılan videolar, hayvanseverlerin büyük tepkisine neden oldu.

Veteriner tarafından yapılan nekropsi raporu, yavru kedilerin kafatası, kemik ve iç organlarının parçalandığını ve hayvanların vahşice öldürüldüğünü ortaya koydu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) bu olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polis ise soruşturma başlatarak inceleme yapıyor.

Olay yerindeki bir röportaj sırasında, olaya karıştığı iddia edilen şüpheli ortaya çıktı. DHA muhabiriyle röportaj yapan kişi, hayvanseverlerin tepkileriyle karşılaşınca kaçarak uzaklaştı. Polis ihbar üzerine harekete geçti ve zihinsel engelli olduğu iddia edilen şüpheliyi gözaltına aldı.

Polisin yaptığı araştırmada, şüphelinin daha önce de birçok mahalleden yavru kedileri sahiplenme bahanesiyle topladığı ortaya çıktı. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise “İlimizde yavru bir kediye eziyet ettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşılan şahıs emniyet birimlerimizce yakalanmıştır. Zihinsel engelli olduğu tespit edilen şahıs gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası adli mercilere sevk edilecektir” ifadelerine yer verildi.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, mahallede bir süredir kedilerin kaybolduğu ihbarının alındığını belirtti. Kurban, “Bize bir video geldi ve bu korkunç olayı gördük. Bir kişi ayağıyla kedileri eziyor. İki yavru kediyi de kafaları ezilerek öldürmüş. Şu an olay savcılıkta. Bu kişinin, hayvanlara eziyet edenlerin yargılanması ve hapis cezası alması gerekiyor. Videoyu çeken bir çocukmuş. Kedileri beslemek için çıktı ve böyle bir şeyle karşılaşacağını tahmin etmemiş. Video çekerken büyük bir travma yaşamış” şeklinde konuştu.

Yavru kedilere bakan Filiz Konak da mahallede bir süredir kaybolan yavru kediler olduğunu dile getirdi. Konak, “Daha önce kediciklerimizi beslemeye gittiğimizde bulamıyorduk, ‘mahallede bir vahşi hayvan mı var?’ diye düşünüyorduk. Belki de bu kişi alıyor ve öldürüyordu. Her yerde mamalarımız, sularımız var. Böyle bir vahşet hiç yaşanmadı. Ya delidir, yaşam alanına gönderilsin ya da normaldir, cezaevine gönderilsin” dedi.

Esnaf Vedat Demirci, şüpheli Ö.Ü.’nün birkaç ay önce kendisine gelip yavru bir sokak kedisini evde bakacağını söylediğini ve kediyi ona verdiğini anlattı. Demirci, “Aldığımız habere göre, bu kişi kedileri canice öldürüyormuş. Sokak kedisiydi ve benim kedi değildi. Birçok kediye baktığımız için, isteyenlere de veriyoruz. Kesinlikle böyle bir şey beklemiyorduk. Normal bir insanın yapabileceği bir şey değil. Eğer herkes bunu bilseydi, belki de linç edilecekti” şeklinde konuştu.