İsrail ve TBMM: Kurtulmuş’un Uyarısı

Meclis'te İsrail oturumu... TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in yayılması milli güvenlik sorunudur

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İsrail’in Saldırıları ve Orta Doğu Politikalarıyla İlgili Açıklamalar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu’nda İsrail’in saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “Bir seneyi aşkın süredir İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliam, soykırıma varan büyük insanlık suçları ve son günlerde özellikle Lübnan’a karşı neredeyse bütün dünyaya naklen seyrettirdiği saldırıları dolayısıyla, bölgede yayılma ve büyük bir milli güvenlik tehdidi haline gelen İsrail saldırganlığı konusunda TBMM’nin bilgilendirmesi için bugün bu özel oturumu birlikte gerçekleştireceğiz.” açıklamasında bulundu. Kurtulmuş, İsrail’in işgal, ilhak ve imha planlarının geçen yıl başlamadığını belirterek, bu planların uzun süredir devam ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş, “İsrail, hazır bölge ülkelerini bu kadar inisiyatifsiz, parçalanmış ve bölünmüş bir halde bulmuşken, bazı dostlarını da burada koşulsuz şekilde yanında destek verir halde bulmuşken, son adımı atmak, son vuruşu yapmak, altın vuruşu gerçekleştirmek istiyor. Böylece bu durumdan istifade etmek isteyen İsrail’in, maalesef adım adım işgal, imha ve ilhak planlarını gerçekleştirmekte olduğu ve yakmış olduğu bu büyük ateş çemberinin tabiri caizse bir ateş çukuruna dönüştürüldüğü aşikardır. Şimdi Netanyahu ve yönetimi, açmış oldukları bu ateş çukuruna bütün bölge halklarını atmaya çalışıyorlar.” açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, TBMM’nin İsrail’in bölgedeki politikalarına karşı milli güvenliği her şeyin üstünde tutan bir şekilde adımlar atması gerektiğini belirterek, “Ümit ediyorum ki bugünkü bilgilendirme toplantımızda bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde, ülke, millet olarak nasıl kendimizi bu tehlikelerden koruyabileceğimizi gündeme getireceğiz ve sınır tanımaz, herhangi bir şekilde uluslararası hukuku asla kabul etmeyen bu anlayışa karşı nasıl mücadele edilebileceğini burada bir kere daha konuşacağız.” ifadelerini kullandı.