İsrail’in Gazze’ye Saldırılarına Tepkiler: Türkiye’nin Duruşu ve İsveç’in NATO Üyeliği Gündemde

Beştepe’de sürpriz zirve

Gazze’ye yönelik saldırılar devam ediyor ve MHP lideri Bahçeli, bu insanlık dramına karşı sert bir tepki gösterdi. Bahçeli, “Eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanmaz ve saldırılar durmazsa, Türkiye hızla devreye girmelidir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli arasındaki görüşmede, bölgede meydana gelen son olaylar ve Türkiye’nin bu olaylara verdiği tepkiler ele alındı. Ayrıca, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik insani yardımları da görüşme sırasında değerlendirildi.

Görüşmede İsveç’in NATO’ya üyeliği de tartışıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta İsveç’in NATO üyeliği için hazırlanan bir protokolü imzaladı ve Meclis’e gönderdi. İsveç protokolünün yakında Komisyon görüşmelerine başlaması bekleniyor ve ardından da Genel Kurul’un gündemine gelecek. Görüşmede Bahçeli’nin bu protokole yaklaşımı da ele alındı.

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler de görüşmede ele alındı. İttifakların nasıl şekilleneceği, hangi şehirlerde ittifak yapılacağı ve belediye başkanı adayları üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’ye Cumhur İttifakı’na katılması çağrısı da görüşmede ele alındı. Erdoğan, basın mensuplarının sorusu üzerine, “Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir. Zaten diğerleri Cumhur İttifakı’nda belli. Ne kadar fazla katılım olursa, ülkemize o kadar fayda sağlar” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin arasında şiddeti artan çatışmalar ve bölgedeki insani kriz ele alındı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin topraklarına yönelik vahşetin derinleştiğine dikkat çekti ve Batılı devletlerin sessizliğinin Gazze’deki insani krizi engellenemez bir boyuta taşıdığını ifade etti” denildi.