İstanbul Adalet Sarayı’nda Şüpheliler Tutuklandı

Boyun ve Daltonlar’ın 99 üyesi tutuklandı... 157 şüpheli gözaltına alınmıştı

İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen şüpheliler arasında Barış Boyun’un eşi Ece Boyun’un da bulunduğu 99 şüpheli tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Ayrıca 15 şüpheli adli kontrol altına alınırken, 43 şüpheli savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Yapılan incelemeler sonucunda, organize suç örgütü üyelerinin 100’den fazla olaya karıştığı belirlendi.

Savcılığın tutuklama talebine dair sevk yazısında, Barış Boyun liderliğindeki silahlı suç örgütünün suç gelirleriyle örgüt mensuplarına imkanlar sağlayarak güven kazandığı ifade edildi. Ayrıca örgüt üyelerinin kaçak durumda olmaları veya hapishanede bulunmaları durumunda ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığı ve kendilerini güvende hissettikleri belirtildi.

Sevk yazısında, Barış Boyun’un uyuşturucu ticaretinden sorumlu olan Bahadır Akdağ ve Tolga Gültepe’yi örgüt yöneticileri olarak belirlediği ve Gökdemir’in Daltonlar grubunun elebaşı olduğu vurgulandı.

Öte yandan, Daltonlar grubunun lideri Beratcan Gökdemir’in Barış Boyun ile anlaşmazlığa düşerek kendi suç örgütünü kurduğu, örgüte karşı olanları yakalayarak sosyal medyada övücü paylaşımlar yaptığı iddia edildi.

Barış Boyun’un eşi Ece Boyun’un örgütte etkili bir konumda olduğu ve mafyatik bir rol üstlendiği belirtildi. Ece Boyun’un, eşi Barış Boyun’un kaçışının ardından örgüt içerisinde cezalandırma uygulamaları yaptığı ve İtalya’ya sık sık seyahat ettiği ifade edildi.