İstanbul Avcılar’da Fatura Ödeme Noktası Dolandırıcılığı: Mağdurlar Çözüm Bulamadı, Polis İnceleme Başlattı

Avcılar'da fatura ücretlerini toplayıp ortadan kayboldular! Hatları kesilen vatandaşlar şoka uğradı

İstanbul Avcılar’da yer alan bir fatura ödeme merkezi, mağdurlara zor anlar yaşattı. Denizköşkler Mahallesi’nde uzun yıllardır hizmet veren ödeme noktası 1,5 ay önce el değiştirdi. Ancak faturalarını sıkıntısız bir şekilde ödeyen vatandaşlar, bu hafta bazı sürprizlerle karşılaştılar. Borç miktaralarını belirten mesajlarla ya da hatlarının kesildiği uyarısıyla karşılaşan vatandaşlar, faturalarını ödedikleri ödeme noktasına gittiğinde çözüm bulamadılar.

Mağdurlar, içeride bulunan iki kişiden yardım istediler. Ancak sistemde sorun olabileceğini belirten kişiler, mağdurları oyaladıktan sonra “Yemeğe gidiyoruz” diyerek ortadan kayboldular. Yanıltılan vatandaşlar, durumu fark ederek polis ekiplerini çağırdılar. Avcılar Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı.

Ödeme merkezi çevresinde bulunan bir esnaf, daha önce 10 yıldan fazla çalışan bir kişinin herhangi bir sorun yaratmadığını ancak farklı kişilerin göreve başlamasının ardından faturaların ödenmediğini dile getirdi. Mağdurlardan biri olan Ali Sevinç, asansör elektriği faturası ve bir GSM şirketi faturasını ödeme noktasına yatırdığını, ancak ödemelerin yapılmadığını belirtti.

Yaşanan bu dolandırıcılık olayı, vatandaşların ödeme noktalarını seçerken daha dikkatli olmalarını gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.