İstanbul Barosu Avukatı Fatih Uzun, Polis Memuru Tarafından Darp Edildi

‘Maserati’li polis memurunun bacağını kırdığı avukat Hürriyet’e konuştu: Bize dehşeti yaşattı

İstanbul Barosu avukatı Fatih Uzun ve ailesi, 22 Nisan 2023 tarihinde İzmir’den İstanbul’a yolculuk yaparken Soma yakınlarında bir olayla karşılaştı. İddianameye göre, Uzun yolculuk esnasında önünde tartışan iki otomobilin olduğunu fark etti. Uzun, otomobilleri geçerek uzaklaşmak istedi ancak bir Maserati, peşine takıldı. Maserati sürücüsü Uzun’u sıkıştırıp durmasını istedi. Uzun, aracını durdurduğunda Maserati sürücüsü tarafından darp edildi. Uzun’un bacağı iki yerinden kırıldı. Darp eden kişinin, narkotik polisi Hüseyin Tayfun Üçgül olduğu ortaya çıktı. Polis memuru da Uzun’u alkollü olduğu gerekçesiyle şikayet etti ve Üçgül’e 6 yıl 10 ay hapis cezası istendi. İlk duruşma 3 Temmuz’da yapılacak.

Darp edilen avukat Fatih Uzun, yaşadığı olayı Hürriyet’e anlattı. Uzun, kendi ailesiyle birlikte İstanbul’a dönerken Maserati sürücüsüyle yaşadığı korkunç anları anlattı. Uzun, Maserati’nin kendisini geçmeye çalıştığından dolayı sinirlendiğini belirtti. Uzun, önündeki araçları geçip uzaklaşmak istedi ancak Maserati sürekli olarak kendisini takip etti. Sonunda, Maserati sürücüsü tarafından durduruldu ve darp edildi. Uzun’un bacağı kırıldı ve bu olayın ardından Maserati sürücüsünün narkotik polisi Hüseyin Tayfun Üçgül olduğunu öğrendi. İlgili polis memuru da Uzun’un alkollü olduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. İddianamede yer alan bilgilere göre, Hüseyin Tayfun Üçgül hakkında 6 yıl 10 ay hapis cezası isteniyor ve ilk duruşma 3 Temmuz’da yapılacak.

Fatih Uzun, Hürriyet’e verdiği röportajda, “Ramazan Bayramı’ndaydık ve ailecek İstanbul’a dönüyorduk. Eşim ve iki küçük çocuğum da yanımdaydı. Maserati’yi geçmek istedim, bu da sinirlenmesine sebep oldu. Beni sıkıştırmak ve beni araca çarpmaya zorlamak istedi. Sonra önüme geçti ve sürekli ani frenlere başladı. Başka bir şeride kaçtım. Ardından, yanıma gelerek camı açtı ve bana küfretti. ‘Sağa çek’ dedi ve ben de sağa çektim. Arabada bir kamera olduğunu fark ettim. Arabadan indiğimde, ‘Aklın başında mı, ne yapmaya çalışıyorsun?’ dedim. O da, ‘Kimin kim olduğunu bilemezsin’ dedi. Yanıma gelerek bana saldırdı, omuzlarıma bastı ve bacağıma tekme attı. Kullandığı saldırı tekniğiyle bacağımın iki yerinden kırıldı. Çocuklarımın çığlıkları her yeri sardı. Bize korkunç bir deneyim yaşattı” dedi.

Fatih Uzun, Maserati sürücüsünün kan örneği alınması ve araçtaki kamera kaydının incelenmesi taleplerinde bulundu. Ancak savcılığın bu konularla ilgili hiçbir işlem yapmadığını belirtti. Saldırganın belinde silah taşıdığını da söyleyen Uzun, şüpheli bir şekilde zenginleştiğini iddia etti. Uzun’un ifadesine göre, saldırgan ve ailesi 30 milyon TL’lik bir villada yaşamakta ve ultra lüks otellerde konaklamaktadır. Uzun, polis memurunun durumuyla ilgili idari soruşturma başlatılması talebiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na dilekçe verdi. Aynı şekilde, Hüseyin Tayfun Üçgül’ün hızla lüks bir yaşama kavuşmasının incelenmesi ve MALİSU tarafından mal varlığının araştırılması talepleri de dile getirildi.