İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Uyarı: “İstanbul’un Geleceği Tehlikede!”

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'para sayma' görüntülerine ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile’de bulunan ‘İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi’ açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, gündeme gelen para sayma videosuyla ilgili şu sözleri dile getirdi: “5 yıl öncesine döndüğümde, Ramazan’ın ilk günü (6 Mayıs 2019) seçimi iptal eden bir akılla mücadele etmek zorunda kaldık. Yine dün, Ramazan’ın ilk günü de olsa, bazı kötülükler rahat durmuyor. Bir bakıyorsunuz böyle bir, ‘Haydi Ekrem’i nasıl alaşağı ederiz, buradan ne çıkartırız’ diyerek, seçime 20 gün kala, CHP İstanbul İl binasının satın alınması sürecinde, bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlem üzerinden fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var.”

İmamoğlu, sandığa gitmeyerek oyları bölmekle İstanbul’un 2019 öncesine dönme riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirterek şunları dile getirdi: “Bir avuç insan, sosyal yardımları eski seviyesine indirir. Metro yapımı yavaşlar ve hatta durabilir. Deprem toplanma alanları, ranta kurban gider. İmara açılmaya devam eder. Daha da kötüsü, kentsel dönüşüm mağduru yaratmaya devam ederler. Fikirtepe gibi rezil ortamlar yaratırlar. Partizanlığın, rantçılığın kirli elleri, yeniden İstanbul’un bütün kurumlarına, kreşlere, yurtlara kadar uzanmasına sebep olur. İstanbul’u tek renkli, tek sesli bir şehir yapmak için, müdahalelere başlarlar. İstanbul’un çeşitliliğini kaldıramazlar. İstanbul’un her kesimine, her grubuna, her yaşam biçimine saygıyı ortadan kaldırırlar. Bu nedenle herkese sesleniyorum: Uyanık olun, İstanbul’un 2019 öncesine dönmesine izin vermeyin. İstanbul’u çevreye duyarlı, adil, üretken, huzurlu ve mutlu bir şehir yapma hedefi doğrultusunda birlikte ilerleyelim. Geri adım atmadan daha büyük hedeflere odaklanarak üretmeye devam edelim. Milletimize doğru yolu göstermek için dimdik ayakta durduk, hep birlikte ilerlemeye devam edelim. Bir avuç insanın kaybetmesine izin vermeyerek 16 milyon İstanbullu’nun kazanmasına destek olalım. İleriye doğru tam gaz devam edelim.”