İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Nesli Tehlike Altındaki Hayvanları Kurtarmaya Devam Ediyor.

Öksüz tilkiye anne şefkati

Doğal yaşam alanlarındaki insan kaynaklı etkenlere bağlı olarak nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanların tedavisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Merkezin sorumlusu Veteriner Hekim Ayşe Ekinci Yıldız, son zamanlarda Fırat kaplumbağası, alacasansar, puhu gibi türlerin yoğunluğuyla karşılaştıklarını ve tedavi altına aldıklarını belirtiyor.

Yıldız, yavru tilkinin de kendi kendine avlanır hale gelince doğaya salınacağını ifade ediyor. Öksüz bir yavru tilkiyi sağlığına kavuşturarak, anne şefkatiyle sarmalayan Yıldız, “Henüz 2 haftalıkken doğada bulunarak getirilen tilkiye başarılı bir bakım yapıldı. Çok küçük olduğu için ilgiye ve özel bir beslenmeye ihtiyacı olduğunu gördük. Mamayla besledik, mamadan sonra kademeli olarak etle beslemeye aldık. Şu anda yaklaşık 2 aylık oldu, gayet sağlıklı. Kendi kendine avlanabilecek olgunluğa geldikten sonra doğaya bırakacağız” şeklinde konuşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, nesli tükenme tehlikesi altındaki canlıların tedavisi için büyük bir önem taşıyor. Bu sayede, insan etkisine maruz kalan hayvanların yaşama şansları artırılırken, doğal dengenin korunmasına da katkı sağlanıyor.