İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Para Sayma Görüntüleriyle İlgili Soruşturma Başlattı

Baştan sona CHP'deki para sayma soruşturması... 3 kişi daha ifadeye çağrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Para Sayma Görüntüleriyle İlgili Soruşturma Başlattı

Sosyal medyada gündeme gelen ve CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin 11 Mart’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ilk ifadeye çağrılan 3 isimden CHP eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın eski basın danışmanı Can Poyraz, ifadelerinde görüntülerin 2019’da çekildiğini ve CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekildiğini belirtti. Ertesi gün ise ifade vermeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş geldi. Keleş ifadesinde, olayın detaylarını anlattı ve sonrasında şunları ekledi: “Paranın en az 3-4 defa sayıldığını, farklı çantalardan Türk lirası, Euro, Dolar cinsinden paralar çıktığını ve paraların bağış yoluyla veya başka bir yerden gelip gelmediğini bilmediğimi ifade ettim.”

Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifade veren Ali Rıza Braka, binayı 41 milyon liraya sattığını belirtti. Braka ifadesinde, sözleşme detaylarını paylaşarak, “Bana verilen paranın resmi olarak 24 milyon 360 bin TL ve elden aldığım 15 milyon 510 bin TL, toplamda 39 milyon 870 bin TL olduğunu, geriye kalan meblağın komisyon ve diğer giderler olduğunu ifade etti.”

İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da soruşturma kapsamında ifade verdi. Kaftancıoğlu ifadesinde, “Siyasi partiler taşınmaz alımlarında vergi ödemedikleri için satın alınan gerçek değerin tapuda resmi olarak gösterilmesi konusunda ısrarcı olduğunu ve tapuda gösterilen bedelin üzerinde bir bedel alındığı iddialarını kabul etmediğini” belirtti.

Soruşturma şüphelilerin ifade vermesiyle derinleşirken, önümüzdeki günlerde 3 kişinin daha ifadeye çağrılacağı öğrenildi. Toplamda 7 şüphelinin ifade verdiği soruşturmanın seyri bekleniyor.