İstanbul’ da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 149 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Avrupa yolunda yakalandılar

Göçmen kaçakçılığına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Edirne’nin İpsala ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan 2 araca el koydu. Hareket halindeki araçlarda bulunan 149 düzensiz göçmen, jandarmadaki işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Aynı operasyonda, göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri belirlenen 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Öte yandan, Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alan Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Teknedeki 68 Afganistan, 22 Irak, 5 İran ve 1 Özbekistan uyruklu düzensiz göçmen ile ülkeyi yasa dışı yollardan terk etmeye çalışan 4 Türk vatandaşı yakalandı. Karaya çıkarılan göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi. Göçmen kaçakçılığını organize eden 4 Türk vatandaşı ise işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Datça ilçesi açıklarında bir başka yelkenli tekne içerisinde de bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye iki kurtarma botu sevk etti. Teknede 56 Irak ve 27 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenleri yasa dışı yollardan İtalya’ya kaçırmaya çalışan 2 Rus uyruklu göçmen kaçakçısı da yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından Ula Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilirken, 2 Rus uyruklu göçmen kaçakçısı hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.