İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçak Göçmen Denetimlerini Artırıyor

İstanbul’daki ‘kaçak avı’nda dronlar devrede

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz salı günü aldığı bir kararla kaçak göçmenlere yönelik denetimlerini akşam saatlerinde başlattı. İlk akşam, 354 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi. Ertesi gün ise denetimin kapsamı genişletildi ve tüm gün boyunca yapılmaya başlandı. Ekipler, İstanbul’un 39 ilçesine ek olarak İstanbul Boğazı’ndaki tekneleri de kontrol etmeye başladı. Geçen perşembe günü ise gözaltına alınan kaçak göçmen sayısı 1773’e kadar yükseldi. Yakalanan kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi’ne bağlı olan Geri Gönderme Merkezleri’ne teslim edildi.

Kaçak göçmen denetimleri devam ediyor…

Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Deniz Limanı ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlükleri ile İlçe Emniyet Müdürlükleri’nden oluşan ekipler, denetimlere önceki gün de hız kesmeden devam etti. Polis, denetimlerde dronları da kullanmaya başladı. Özellikle Avcılar, Bakırköy, Zeytinburnu ve Fatih sahillerinde sıkça görülen toplu göçmen hareketliliği alanları, dronlarla tarandı. Şüpheli görünen kişiler hızlı bir şekilde ekiplere bildirildi ve polis ekipleri, dronların tespit ettiği alanlara giderek kontrollerini gerçekleştirdi. İstanbul’da gözaltına alınan kişi sayısı, salı akşamından bu yana 2,501’e ulaştı.

Hürriyet, olay yerinde…

Muhabirimiz Emin Mert Kırarslan, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sahil ve parklarda dronlarla gerçekleştirdiği kaçak göçmen denetimlerini yerinde takip ederek fotoğrafladı.

Deport merkezine…

Gözaltına alınan kaçak göçmenler, emniyet işlemlerinin ardından hızla sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezlerine sevk edildi.